Metabolity ducha korábu pouště

Můj "zlý bratr"

25. 8. 2020 21:53
Rubrika: O mně | Štítky: lifehack

V letech, kdy jsem žil v rodičovském domě jako (přinejmenším ve vlastních očích) "budoucí mnich", snažil jsem se dodržovat pevný denní režim s vyhrazenými časy na modlení a čtení bible (součástí životního programu "budoucího mnicha" ovšem, přísně vzato, bylo jen to modlení - půlhodinu od 21:00 jsem pro čtení bible vyhradil až jako student [prvního ročníku] teologie po jednom ze sezení Propedeutického semináře metodologie) a pevnou hodinou uléhání a vstávání. Ovšem, i když už obraz toho období paměť z velké části umetla do povšechné, zaoblené a převážně krásné podoby bez rušivých detailů, vím, že jsem v dodržování svého denního režimu nebyl ani zdaleka tak pevný, jak bych byl považoval za správné.

Na druhou stranu jsem byl pevný dost na to, aby to celkem pravidelně tvrdě dopadalo na ostatní členy domácnosti. V mém malém pokoji, přímo na mém psacím stole, totiž (k mé velké zlosti) po dlouhá léta sídlil náš domácí telefonní aparát, a v poličce za hlavou mé postele bydlel router, zprostředkovávající připojení naší domácnosti k internetu. Protože při tom blikal a vydával vysoké pisklavé zvuky (na hranici slyšitelnosti, ale právě i tím protivné) a protože jsem považoval za správné i nebohému přístroji dopřát noční klid a zchladit unavené obvody, ve 22:00, kdy jsem se měl ukládat ke spánku podle svého denního řádu, jsem ho (ve všední den i o víkendu) vypínal, k nelibosti své sestry o patro výš, která (nebyla budoucí mnich a) zejména o nocích, na jejichž konci nečekalo časné vstávání a daleká cesta do školy, měla o době vypínání internetu diametrálně odlišné představy. Je pravda, že čas od času jsem ze svých nároků na spánek bez blikajícího a pískajícího routeru za hlavou slevil, ale zpravidla až po mnohém hašteření a intervencích rodičů.

 

Denní řád "budoucího mnicha" a "studenta teologie" z větší části vzal za své někdy celkem krátce poté, co jsem se "nestal mnichem", a do dnešního dne z něj nezbylo vůbec nic. V poslední době jsem dospěl k přesvědčení, že by mi prospělo nebýt do nočních hodin online, a protože silná vůle nepatří k mým přednostem a zatím se mi nepodařilo dosáhnout v tom směru žádných výsledků, rozhodl jsem se místo na vlastní sebekontrolu spolehnout na nějakého "zlého bratra", co mi internet s železnou pravidelností neúprosně vypne. Mezi různými možnými řešeními jsem zvolil časované spínání napájení domácího routeru, kteréžto pro mě obstará udělátko sehnatelné v běžných domácích potřebách pod názvem "zásuvka s časovačem". Dnes je prvně v provozu a vypínat by mělo ve stejnou dobu, jako kdysi mé mladší já, tak pomalu dobrou noc a na sečtenou zítra.

 

P.S.: Švindluji hned první den, protože ta lítá bestie na minuty nehledí, vypnula mě už ve 21:40 a mně se nechtělo rozepsaný článek ukládat někde bokem. Ale v deset vypínám. Fakt! ;)

Zobrazeno 873×

Komentáře

Šmoulice

Moc Vám to teda nejde.

dromedar

Já myslím, že mi to jde tak akorát.

Zobrazit 14 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio