Metabolity ducha korábu pouště

Co se to ten YouCat snaží říct? (Pojďme si zahrát hru)

7. 10. 2018 0:36
Rubrika: YouCat | Štítky: youcat , YouCrap , katechismus

Nedávno jsem upozorňoval, že je český překlad YouCatu, oficiálního katechismu katolické církve pro mládež, dost špatný.

Pojďme si zahrát takovou malou hru: narazili jste při četbě YouCatu na místo, kterému nerozumíte? Na místo, kterému rozumíte, ale ani při vší snaze vám nedává smysl? Napište o něm na Signály a příspěvek označte štítkem #YouCrap. Já budu štítek sledovat, příspěvky takhle označené si přečtu a na každý odpovím, jestli je dané místo dobře přeložené, nebo je to opravdu you-crap. Pokud dobře přeložené není, zkusím ho pro vás přeložit lépe. Pokud dobře přeložené je, můžeme se (když budete chtít) pobavit o tom, co se tam píše.

YouCat se vám nechce číst, nebo jste ho četli, ale na žádné problémy jste při čtení nenarazili? Chcete si zahrát i přesto? Žádný problém! Náhodně otevřete kdekoli od článku 23 dál, zapíchněte prst do stránky a do příspěvku označeného štítkem #YouCrap napište číslo článku, kam jste se trefili.

Zobrazeno 922×

Komentáře

dromedar

Slavnostně prohlašuji tenhle nápad za marketingový fail a štítek #YouCrap přestávám sledovat.

Nabídka, že se podívám na libovolnou čtenáři doporučenou podivnost v českém YouCatu z hlediska překladatelských kvalit, trvá dál, ale zájemce udělá lépe, když nechá komentář přímo tady pod článkem, nebo mě přímo osloví jiným způsobem.

Zobrazit 1 komentář »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio