Metabolity ducha korábu pouště

Ako to tu funguje?

20. 6. 2018 20:36
Rubrika: O světě | Štítky: signaly , návod

"Ako to tu funguje?" ptá se fero84. Dobrá otázka. Jako pokus o odpověď nabízím stručný "návod k použití".

 

Po přihlášení se octneš na personalisované úvodní stránce. Vpravo je nejnovější obsah vytvořený nebo doporučovaný redakcí, vlevo (pod nadpisem "Co se děje") přehled Tvých aktivit a aktivit Tvých přátel. (Tzn. po prvním přihlášení pravděpodobně nic.) V horní části přehledu aktivit je pole "A co je nového u Tebe?", pomocí něhož lze vytvářet statusy, které se pak zobrazují na Tvém uživatelském profilu a Tví přátelé je uvidí i ve svém přehledu "Co se děje". Důležité je, že kromě přátel a těch, kdo navštíví přímo Tvůj osobní profil, si statusů nikdo nikdy nevšimne. Pro oslovení širšího publika viz možnosti níže.

Jak již bylo naznačeno, pokud chceš v přehledu "Co se děje" vidět něco kromě svých vlastních statusů, bude třeba ulovit nějaké přátele. Postup lovu: vyhlédneme oběť, přejdeme na její uživatelský profil, klikneme na tlačítko "Přidat mezi přátele". Čekáme, zda oběť přidání schválí. V mezičase lovíme další přátele nebo zkoušíme další funkcionality, viz níže.

Pokud chceš něco sdělit celým Signálům nebo dokonce celému světu, ideální je založit si na Signálech blog. Blog je striktně veřejný, přístupný celému světu (nejen uživatelům Signálů). Nové příspěvky ze všech blogů na Signálech se zobrazují na stránce "Blogy", tři zvlášť vydařené nebo jinak pozoruhodné jsou každý den vybrány do "Výběru", takže jsou všem na očích. (Pro tipy, jak napsat dobrý článek, viz třeba WOAM: Nechte se vybrat)

Diskuse jsou prostorem pro veřejnou rozpravu nad nejrůznějšími tématy. Momentálně ovšem nejsou příliš využívány, čenichá okolo nich jen pár nejzavilejších diskutérů a pro skutečné diskutování se častěji využívá prostor pro komentáře pod blogy nebo příspěvky ve společenstvích (viz níže).

Společenství nabízejí způsob, jak být v kontaktu s dalšími uživateli ne na principu vzájemných osobních vazeb, ale na základě příslušnosti ke skupině. Vedle společenství oblastních a církevních (do kterých Tě možná už automaticky zařadilo vyplnění příslušných informací v uživatelském profilu) tu existuje i řada společenství založených uživateli. Některá slouží spíše jako interní fóra pro skupinky lidí, kteří se znají z reálného světa, jiná sdružují uživatele kolem společného zájmu nebo tématu. Pokud Tě některé zaujme, neváhej vstoupit. (Někde je vstup volný, jinde ho musí schválit správce společenství.)

 

Signály toho samozřejmě umí ještě mnohem víc, ale do prvního dílu "návodu na použití Signálů" jsem schválně vybral ty funkcionality, které jsou nejdůležitější pro zapojení se do zdejšího (někdy čilého, někdy snad poněkud ospalého) "virtuálního společenského života".

Další díly v dohledné době raději neslibuji. Vyzývám ale každého, kdo by sám chtěl napsat něco o tom, jak Signály úspěšně používat, aby svůj příspěvek také označil štítky Signály a návod.

Zobrazeno 1674×

Komentáře

HelenaH

Taky jste autorizovaný. Taky vás jiku rozebere?

dromedar

Spíš "sebere" - typologie spočívá v zahrnutí individuí do skupin.

Zobrazit 13 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio