Metabolity ducha korábu pouště

Hlas pro nový svátek

15. 5. 2016 21:01

Nevěřte těm, kdo vás uklidňují, že se nic neděje. Samozřejmě se něco hrozného děje, ba je ohrožena sama podstata křesťanství, a tomu je potřeba vzdorovat!

Jak? Novým ideovým svátkem!

Pojďme poslat poníženou supliku na konzistoř, aby poslali poníženou supliku na kongregaci pro bohoslužbu, aby pro české a moravské diecéze povolili nový svátek: Panny Marie, nejvyšší a věčné laičky. Protože pořádek musí bejt. Slavit se bude - kdy jindy než v sobotu po svátku Ježíše Krista, nejvyššího a věčného kněze?

Zobrazeno 999×

Komentáře

JiKu

Někdo se na té kongregaci překoukne, bude tam seděl nějaký dyslektik a vyhlásí nám svátek Panny Marie, nejvyšší a věčné kněžky.
Bude tím křesťanství vlivem lidské svévole a ďábla ohroženo, nebo naopak pod vlivem Ducha posíleno? Kdo to rozhodne, kdo to závazně interpretuje?

dromedar

"Kdo to rozhodne, kdo to závazně interpretuje?" Podle zdravé katolické tradice ještě dlouho nikdo. (Pokud kolem toho nevypukne nějaký vážný rozkol.) Mezitím se budou z jedné i druhé strany chrlit teologická pojednání, pořádat demonstrace, petice a modlitební řetězy, stavět a zasvěcovat kaple, malovat obrazy, sochat sochy a kout pikle, ...

JiKu

Nežijete v 19. století, ale v 21.
Poslední spor o Pannu Marii byl o její vyhlášení za spoluvykupitelku. A i ten skončil nezajímavým patem.

Dnes již není možné nadchnout pokoncilní katolíky pro spor o teologické otázky, protože víra církve ( o kterou mělo smysl se hádat) už neexistuje. Existují jednotlivé víry jednotlivých lidí, každý si věří čemu chce a svou víru chápe jak chce a je-li uvědomělým občanem, také jí nikomu jinému nevnucuje.
Identita církve se odehrává (děje) na otázkách politických, politologických, sociologických a majetkových.

Neberu to jako ideální stav, ale nezavírám před tím oči.

Všechny Panny Mare, orodujte za nás!

Zobrazit 3 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio