Metabolity ducha korábu pouště

Hrst slov za květiny

9. 9. 2015 22:37
Rubrika: O světě

"Už dlouho jsem od něj nedostala žádnou kytku," posteskla si nedávno nejmenovaná příbuzná na svého ... kytkonoše?

 

A mě zase dohnala neoriginální, jistě mnohonásobně přetřesená otázka, proč to lidské milování (s pohledem upřeným na květiny a jejich komunikační funkci je asi přesnější mluvit o namlouvání) vždycky odnesou květiny.

"Pohleďte, má milá, tady jsem vám přinesl králíčka. No není roztomilý? Podříznul jsem ho vlastnoručně. Pro vás. Neřekla byste, kolik to dá práce, aby se ta hebká světlá srst neušpinila od krve."

Zobrazeno 1611×

Komentáře

ObiSkyWalker

Ještěže je v dnešní době možné květiny objednat přes internet a nechat je doručit až domů. Šikovnější si pak mohou napsat skript, který v kombinaci s CRONem květiny za určité období sám objedná, zaplatí i doručí. Jak snadné :-)

dromedar

Ty tu úlohu na objednání květin v crontabu máš? :)

vobis

Také moc nerozumím tomu, proč ženy potřebují zrovna květiny. Přítelkyně mi řekla, že jestli nejsem debil, tak je manželce musím čas od času nosit. Tak to tak dělám a asi je to dobře, ale jinak je to pro mě magie.

MarieJin

Omlouvám se, že se vměšuji do mužské diskuze, ale králík jako užitkové zvíře to není zrovna pozornost pro ženu, to je jen běžné zásobování domácnosti :-)). ´Drahá, přinesl jsem králíka, v neděli uděláš svíčkovou.´ Navíc ženy chtějí ušetřit toho nebohého tvora (králíka :-))) útrap způsobených amatérským zabíjením.

BBB1

Logika nošení květin, ve zjednodušeném vydání pro jednodušší mužskou polovinu lidstva, se dá shrnout do dvou vět.
1) Trhej, kupuj, přinášej.
2) Nepřemýšlej, nezkoumej, nezapomínej, neptej se proč, nehledej v tom nic složitého, nepřirovnávej (už vůbec ne k mrtvému králíkovi).
Žádná věda za tím jinak není...

BBB1

...jo a k té druhé větě bych ještě doplnil "neopovažuj se donášku květin plánovat v jakémkoliv programovacím jazyku"...

mia-maru

Souhlas s druhým příspěvkem BBB1, to to totiž celé zabije :-). Myslím, že o květinách psal hezky (a pro muže výstižně) Ladislav Špaček v etiketě. Zkusím to dohledat.

vobis

Ten nápad s cronem objednávajcím kytky není špatný, ale asi je spíš pro majetnější. Navíc by tam měl být určitý prvek náhodnosti. Muselo by to být něco jako Spusť 1x denně: (pokud RND>0.9: (objednej kytku za RND*50+300))

Tofl

Etiketa - Dárky a dárečky
https://www.youtube.com/watch?v=t4k2xvfQC6M
(květiny jsou dárek a ženy mají rády dárečky)

MarieJin

Moje babička ve vyšším věku měla problémy nejen se žlučníkem, ale i se slinivkou, takže jedna z mála věcí, které mohla jíst, byl dietně připravený dušený králík. Proto začal děda na venkově kvůli babičce chovat králíky a stal se zkušeným chovatelem se znalostmi o nemocech, množení, šlechtění. Babička dobře vařila, tak králíky bez řečí i jedl. V tomhle případě byl králík skutečně projevem manželské péče a starostlivosti. Záleží prostě na okolnostech.

bakhborha

Přidám zase trochu jiný pohled na věc - víc než obrovský pugét z květinářství mi vždycky udělá radost třeba jedna na louce utržená kopretina, kterou si můžu dát třeba do vlasů - myslím, že nejde ani tak o nákladnost a počet kytek, jako o projev toho, že na mě dotyčný myslí, k čemuž bohatě postačí zmíněná kopretina. A ještě praktická stránka věci - bývalý kluk mi posílal právě ty kupované pugéty a přes všemožnou péči měly doslova jepičí život - do 2 dnů zvadly nebo oschly... připadalo mi to jako by květinářka, když viděla zamilovaného blázna, využila příležitost šoupnout mu "archivní" kytici, která dělala v obchodě parádu nejméně týden :-D A pak, takové ty přešlechtěné adély nebo růže a gerbery propíchnuté a omotané drátkem, podchlazené a dovezené třeba z Afriky, to je úplné týrání kytek...

ObiSkyWalker

@dromedar: Zatím ne, pouze v todolistu :-)

dromedar

I když nápad s cronem považuji za stejně realizováníhodný jako třeba nahrazení varhaníka přehrávačem nebo ministranta vyspělým robotem, neskrývám, že se mi líbí.

dromedar

Překvapilo mě ale, že se nikdo nechytil na můj pokus o citové vydírání smrtí králíčka, natož aby litoval zmaru krásných květů.

Zdá se to svědčit o tom, že většina čtenářů, narozdíl od autora, má ke zbytku tvorstva zdravý konsumentský vztah, ve kterém to, že se krásné živé organismy zabíjejí ať pro potravu, ať pro potěchu oka, nepůsobí žádné problémy a nevyvolává otázky.

Zobrazit 14 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio