Metabolity ducha korábu pouště

Měl jsem jít studovat technický obor

19. 6. 2015 23:49
Rubrika: O mně | Štítky: vysoká škola , zkoušky , teologie

Ne proto, že bych se k tomu snad hodil. Z matematiky jsem pravidelně měl nejhorší známky (to však jen proto, že v tělesné výchově se do spodních čtyř pětin klasifikační škály při určování známek na vysvědčení zřejmě sahat nesmělo) a z fysiky jsem bezmála propadl u maturity.

Ne proto, že bych teď vydělával víc peněz. Možná bych víc nevydělával, a i kdyby, není to pro stárnoucího mládence zas až tak důležité.

Ne proto, že bych teď mohl ohrnovat nos nad nekvalifikovanou pracovní silou fušující do mého oboru (považte, ucházel se tu o místo programátora nějaký humanitní ztroskotanec s maturitou z gymplu!), i když bych to bezpochyby dělal s chutí.

 

Měl jsem jít studovat technický obor, protože na technických oborech není nedostatek studentů. Není v silách pedagogů studenty znát jako jednotlivé lidi. A nepovažuje se za nic špatného toho, kdo neprokáže dostatečné znalosti, od zkoušky vyhodit. (Bez přemýšlení o tom, jestli mu to nezkazí víkend, nebo nedejbože nezkomplikuje celý další průběh studia.)

Studenti takových oborů psávají - v úzkostech někdy co do intensity nepříliš vzdálených těm smrtelným - věci jako "Pomodlete se za mě, zítra mám těžkou zkoušku." I když mám k takovým modlitbám výhrady, co bych dal za to, být k nim pokoušen! Student teologie, pro svou školu nezdravě vzácný, totiž povětšinou může napsat nanejvýš "Jdu zítra na zkoušku a nic neumím. Pomodlete se za mě, ať se rychle zotavím z té morální kocoviny, až se mě vyučující s omluvným úsměvem zeptá, jestli by mi nevadila dvojka."

Zobrazeno 1694×

Komentáře

dromedar

Jestli, tak jen úplně maličko. Matematika mi opravdu nikdy nešla a pokud vím, na ČVUT jsou matematické předměty na všech oborech koncipovány jako vylévací.

slu-nicko

To asi jsou :-)
No, já to mám naopak... s čísly si rozumím, ale neumím mluvit a rozumět psanému (netechnickému) textu mi dělá potíže. A tak zkouším překročit svůj stín a studuju obor, kde se JENOM mluví, čte a píše :-)

Tak mě napadá - možná, že by se tenhle můj komentář hodil spíš pod Váš novější článek, kde citujete JiKu:
"Lůzr je pak ten, který se (zpravidla tvrdošíjně) snaží dělat to, v čem má handicap, místo toho, aby se soustředil na to, na co má přednost." - protože právě tohle (a opravdu tvrdošíjně) dělám ;-)

Zobrazit 8 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio