Metabolity ducha korábu pouště

Rezignace "programátora signálů"

1. 1. 2015 21:52
Rubrika: O mně | Štítky: signaly , vývojový tým , mrtvá duše

Kdykoli zabloudím na svůj profil, jako němá výčitka se tam na mě usmívá fotka @Hracha, který o mně už nějaké dva roky "říká", že jsem "programátor signálů". To přitom nikdy nebyla pořádně pravda a aktuálně je jasné, že to v dohledné době ani o nic víc pravda nebude.

Do vývojového týmu jsem se přihlásil někdy na sklonku roku 2012. Protože rád programuji, protože jsem měl tenkrát poměrně hodně času k dispozici a sem tam nějaký nápad, co bych na signálech měl rád jinak, a protože jsem ještě nečetl článek, který Hejti napsal až v dubnu potom. V neposlední řadě jsem tenkrát sháněl práci a všechno nasvědčovalo tomu, že s technologiemi, na kterých jedou signály, budu pracovat i v zaměstnání, takže zkušenosti ze signálů by se mohly uplatnit tam a naopak.

Věci se pak vyvinuly tak, že ač jsem se hlásil převážně na "péhápkařské" pozice, dostal jsem překvapivě tu jedinou točící se okolo jiných technologií. Zjistil jsem, že při zaměstnání toho stíhám mnohem méně, než jsem si myslel, že stíhat budu. A snažit se "být in" na třech platformách současně (pro svoje soukromé programování používám odedávna nejradši Ruby, v práci je mi souzen Python a signály jsou napsané v PHP) mi v dané situaci přijde jako plýtvání energií.

Nejzásadnějším nedostatkem byla samozřejmě chybná rozvaha ohledně volných prostředků a motivace. Kdybych si na začátku spočítal, kolik věcí mám rozdělaných, a správně odhadl, jak mi v porovnání s nimi bude drahá práce na signálech, vůbec bych se do vývojového týmu nehlásil a Hrach by čas, který strávil uváděním mě do vývoje signálů, mohl věnovat něčemu účelnějšímu.

To, že oficiálně na členství ve vývojovém týmu rezignuji až asi rok a půl po odevzdání poslední řádky kódu a půl roku po posledním pokusu něco na signálech udělat, je dané tím, že jsem dlouho vyhlížel dokončení studia jako chvíli, kdy budu mít k disposici o pořádný kus času víc. Tenhle vytoužený milník se ale letos v létě zase vzdálil do neurčité daleké budoucnosti a já zpětně vidím, že i kdybych ho byl zdárně dosáhl, signálům bych své uvolněné ruce pravděpodobně spíš nevěnoval, protože mám rozdělané věci, které jsou mi mnohem dražší.

Tož s ostudou "balím kufry". A pěkně prosím @Hracha, aby svůj komentář ke mně uvedl do souladu se skutečným stavem věcí. :)

Zobrazeno 1233×

Komentáře

Cuberka

Jo, kdybych uměla programovat, hned bych do toho šla, protože jsem momentálně bez práce a pracovat na compu mě baví, ale asi je to určeno přece jen někomu jinému. Brno je přeci jen trochu "od ruky". :-)

dromedar

naopak, Praha je "od ruky". Signály sídlí v Brně.

Programování se dá naučit. Já jsem se učil hlavně z knížek. Spousta dobrých studijních materiálů je na internetu. A pro dámy učící se raději od lidí a s lidmi jsou tu třeba http://www.czechitas.cz/ :)

Honyczek

S programovacími jazyky jsem na tom podobně, ale říkal jsem si, že aspoň budu podporovat ty Dev* akce. Je to pro mě vždycky taková programátorská výzva.

Jan Škrášek

Nejvyssi cas nejakou udelat, na podzim to nebylo, treba ted udelam neco v unoru/breznu :-)

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio