Metabolity ducha korábu pouště

Kdybys měl poslední den života ...

20. 9. 2013 21:10
Rubrika: O mně

(Volná nepoetická reakce na stejnojmenný poetický článek na jiném blogu.)

Jako první bych udělal všechno to, co dělávám každé ráno. Nejspíš tedy i včetně toho, že bych zaspal nebo strávil nevkusně dlouhou dobu odhodláváním se ke vstávání.

Jako druhé bych zavolal šéfovi, jestli bych výjimečně mohl dostat den dovolené i bez včas vyplněné dovolenky. Mám svou práci sice rád, ale tak důležitá nebo smysluplná, abych s ní strávil svůj poslední den, prostě není.

Jako třetí bych možná zametl, vytřel a vyluxoval, protože bych chtěl, aby, až někdo přijde ke mně domů, byl byt v mezích možností pěkný. Hromádku oblečení z pouti na Velehrad, co už dva týdny čeká na vyprání, bych nepral, ale někam schoval :) .

Jako čtvrté bych přemýšlel, jak naložím se zbytkem dne. Možná bych až do večera seděl a přemýšlel, jestli pro mě přijde anděl Zhoubce jako kdysi pro egyptské prvorozence, jak asi bude vypadat a jestli mi něco řekne. Možná bych se vrhl na některou z rozdělaných prací, které, narozdíl od té, která mě živí, za svým způsobem "hodné toho posledního dne" považuji. Nebo bych losem vybral jednu z knížek, které jsem chtěl přečíst, či nelosem některou z těch, které mám přečtené a stojí za to otevřít je znovu.

Kompletář bych ten den zpíval s velkým předstihem, ze strachu, že Zhoubce bude v pátek odpoledne pospíchat na chatu a dorazí dřív.

Uvařil bych si večeři, zase si někam sedl s tou knížkou z bodu 4, a tak by mě našli.

Zobrazeno 1156×

Komentáře

HelenaH

Poetické to není. Ale hezky napsaný to je. A myslím, že takhle prožitý poslední den by byl prožitý dobře

dromedar

Tím bych si nebyl tak jistý. Ale je to jedno.

pavel-v

No tak zaprvé by člověk mohl běžet ke zpovědi a pak už si zbytek toho dne jenom vychutnávat...

dromedar

To by mohl. Zbožná autorka inspirujícího článku to jistě nemá zapotřebí, protože běžela předevčírem. Bezbožný autor inspirovaného článku by to vědomě a dobrovolně neudělal.

Václav Plíhal

inspirace... to je jen technické rozlišení, nebo (pod)vědomý dvojsmysl. Protože: "bezbožný autor inspirovaného článku" je snad ještě lepší hříčka než "vědomě a dobrovolně nemohu běžet ke zpovědi". To jsou nějaké high-level oxymoróny či co je to za figuru?

Zobrazit 5 komentářů »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio