Metabolity ducha korábu pouště

Právo na potrat

28. 9. 2012 23:14

Jedna kanadská slečna, kterou jsem měl tu čest poznat na Erasmu v Německu a od té doby o ní občas slyším skrz "Modrou věc na F", je, stejně jako mnoho dalších kanadských žen, pobouřena úsilím určitých frakcí parlamentu pozměnit právní definici lidské bytosti v trestním zákoníku. Panují obavy, že by taková změna mohla v budoucnosti vést ke kriminalisaci potratů, resp. ke "zrušení práva na potrat."

Teď to, za co doufám sklidit něco nadávek a kleteb a ztratit pro-life voliče, v případě, že bych jednou chtěl zkoušet dělat politickou kariéru: Nejsem pro postavení potratů mimo zákon. Nepodepsal jsem dnes v Boleslavi pro-liferům jejich petici (ani nepodpoříl podpisem kandidaturu pana Karase, o kterém říkají, že je jediným pro-life prezidentským kandidátem pro nadcházející volby). Jsem přesvědčen, že kriminalisací potratů se nedosáhne snížení množství potratů, pouze bude více nechtěných dětí zabito neprofesionálními technikami. Život dětí se nezachrání, život matek ohrozí.

Nechci brát ženám jejich hrozné "právo na potrat". Modlím se za svět, kde žádná žena nebude chtít tohle "právo" využít. (Přičemž to "žádná žena" nemyslím úplně absolutně - už třeba proto, že se domnívám, že v případě rizikového těhotenství "buď-anebo" nelze manželům uložit jako povinnost rozhodnout se pro život dítěte a smrt matky.)

Zobrazeno 1102×

Komentáře

Tomáš Živný (augustana)

Dobrý článek - souhlasím :-)

dromedar

Tím si nejsem tak jistý: musím přiznat, že nejsem dobře seznámený s argumentací těch, kdo o kriminalisaci potratů usilují. Možná by mě přiměla vlastní posici revidovat. Co jsem napsal výše má tedy charakter jakéhosi prvotního názorového sebevymezení, které, aby se mohlo stát zralejším názorem, musí projít konfrontací s názory jinými.

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Nejnovější

Archiv

Autor blogu Grafická šablona Nuvio